Ana Sayfa Dünya Çin’de Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat %9,9, ithalat...

    Çin’de Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat %9,9, ithalat %13,2 artış gösterdi

    353
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    ABD’de son haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı bir önceki haftaya kıyasla artarak 898 bin oldu. Beklenti başvuru sayısının 825 bin olması yönündeydi.

    ABD’de Eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bir önceki aya göre %2,0, bir önceki yılın aynı ayına göre %1,4 ile piyasa beklentisi doğrultusunda arttı.

    ABD’de eylül ayında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), birönceki yılın aynı ayına göre %0,4 oranında arttı.

    ABD’de eylül ayında perakende satışlar, bir önceki aya göre %1,9 ile piyasa beklentisinin üzerinde artış gösterdi.

    IMF, Ekim ayı “Dünya Ekonomik Görünüm” raporunda daha önce %5,2 olan 2020 yılı küresel daralma tahminini 4,4 olarakrevize etti.

    Euro Alanı’nda Ağustos ayında sanayi üretimi, bir önceki aya göre %0,7 oranında artış göstererek beklenüleri karşılayamadı.

    Euro Alanı’nda Eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bir önceki yıla göre beklentilere parale olarak %0,3 azaldı.

    Çin’de eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat %9,9, ithalat %13,2 artış gösterdi.

    Almanya’da Ekimayı ZEW Ekonomik Güven Endeksi, bir önceki aya göre 21,3 puan azalarak 561 ile beklentilerin altında değer aldı.


    Kaynak: TOBB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-defter ve E-irsaliye uygulamasına geçme zorunluluğu olan mükellefler kimlerdir?
    Sonraki İçerikE-Fatura mükellefleri birden fazla seri numarası kullanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz