Ana Sayfa Ekonomi Çiğ Süt ve Buzağı Destekleme Primleri Ödenmeye Başlandı!!!

    Çiğ Süt ve Buzağı Destekleme Primleri Ödenmeye Başlandı!!!

    1978
    0

    Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından yapılan açıklamalara göre 2017 yılı Ocak-Haziran döneminde çiğ süt desteklenmesi kapsamında 55 ilin hak edişleri 6-13 Ekim 2017 tarihlerinde ödenecek.

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2017 yılı ilk 6 ay süt teşvik prim fiyatları açıklandı ve ödeme çerçevesinde TC kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 ile biten yetiştiricilerin çiğ süt desteklemeleri 6 Ekim 2017 tarihi (Cuma günü) itibariyle, TC kimlik numarasının son hanesi 4, 6 ve 8 ile biten yetiştiricilerin çiğ süt desteklemeleri 13 Ekim 2017 tarihi (Cuma günü) itibariyle ödenecek.

    Verilecek destek tutarları ise şöyle açıklandı;
    Sıcak toplanan çiğ inek sütü için litre başına 2 kuruş,
    Soğutulmuş inek sütü için litre başına 4 kuruş,
    Damızlık Birliği, Üretici Birliği veya Kooperatif üzerinden pazarlanan soğutulmuş inek sütü için litre başına 8 kuruş destekleme primi ödenecek.

    Destekleme ödemesi yapılacak iller ise; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Aydın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.

    Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin yapmış olduğu açıklamalara göre 2017 yılı buzağı desteklemeleri 3. Hak edişlerinin ödemesi 9 Ekim 2017 tarihi Pazartesi gününden itibaren başlanacak.

    Kaynak: Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikMoody’s İngiltere’nin Notunu Neden Kırdı?
    Sonraki İçerikİran İle Renault Arasında 660 Milyon Euroluk Anlaşma!!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz