Ana Sayfa Muhasebe Çiftçi işletme defterine tabi mükellefler ürettikleri ürünleri satarken fatura mı düzenler yoksa...

Çiftçi işletme defterine tabi mükellefler ürettikleri ürünleri satarken fatura mı düzenler yoksa müstahsil makbuzu mu?

1466
0
Çiftçi işletme defterine tabi mükellefler ürettikleri ürünleri satarken fatura mı düzenler yoksa müstahsil makbuzu mu?

 

Çiftçi işletme defteri tutan mükellef ürettiği baharatı aktarlara kendisi direk olarak satmaktadır. Bu durumda fatura mı kesmelidir? Yoksa alıcı müstahsil makbuzu mu düzenler. Vergi mükellefi olan çiftçilerde belge düzeni nasıldır?

Çiftçi işletme defteri tutan mükellef GERÇEK usulde vergilendirilen mükelleftir.
Satışların da Fatura kullanılır. Gerçek usulde vergi mükellefi olanlar diğer mükelleflerden farkı yoktur. Fatura alır fatura düzenler.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Özel Defter Nedir? Çiftçi İşletme Defteri Nedir?

Çiftçi dışındaki şahıslardan alınan zirai ürünlerde gelir stopajı var mıdır?

E-ARŞİV-Biz çiftçi ve bayilerimize tarım makinesi satan bir firmayız. e-arşiv fatura kesmek için çiftçilerimize mail mi göndereceğiz?

 

Önceki İçerikTarım- ÜFE Haziran ayında %2,97 azaldı – Haziran 2019
Sonraki İçerikE-fatura düzenlerken canlı sistemde IP değişikliği yapıldığında GİB’e bilgi vermeli miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz