Ana Sayfa Vergi Ceza ödemeleri KKEG olarak mı kayıtlara alınmalıdır?

    Ceza ödemeleri KKEG olarak mı kayıtlara alınmalıdır?

    ceza, kkeg, ödeme, bildirim, kayıt, muhasebe,

    666
    0

    Limited şirket olarak bir kiralama firmasından kiraladığımız aracı sözleşme süresi bitmeden iade ettik. Kiralama firması bize sözleşmeden dolayı erken iade tazminatı faturası kesti. Bu faturayı gider kaydedebilir miyiz yoksa kkeg mi olur?

    Bu bir ceza ödemesidir. KKEG olur

    Faturasını 2020 yılına kestiğimiz bir işleme ait alış faturası 2021 yılında gelecek. Bu faturaya 2020 yılında karşılık ayırmamız halinde 4.dönem Geçicide kkeg yazıp 2021 1.dönem geçicide ilave etmemiz mi daha doğru olur?

    2021 yılında gelen faturanın satışı 2020’de yapılmaz. Hukuka aykırı bir işleme yorum yapamayız.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEmeklilik sebebiyle işten çıkan personele kıdem tazminatı ödemesi yapılır mı?
    Sonraki İçerikGüvenlik amaçlı inşaat alanının çevrilmesinde kullanılan malzemeler direkt gider yazılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz