Ana Sayfa Vergi Cerrahi maske KDV oranı nedir?

    Cerrahi maske KDV oranı nedir?

    1583
    0

    Yurtiçinde cerrahi maske (günlük kullanılan 3 katlı, lastikli maskelerden) üretimi yapmakta olan şirketimiz ithalat ya da ihracat yapmamaktadır. sadece yurtiçi satışı mevcut. Bu maskelerde KDV oranı ne olmalı?

    Maske;
    “Pamuklu, yünlü, ipekli, sentetik, suni veya bunların karışımlarından örülmüş veya dokunmuş mensucat, vatka ve keçe ile bunların söz konusu maddelerle emdirilmiş, sıvanmış veya lamine edilmiş olması halinde, 2007/13033 sayılı BKK eki II sayılı listenin (B/5) sırasında yer alan “… dış giyim eşyası …” kapsamında değerlendirilerek %8 oranında,” KDV ye tabidir.


    Özelge: Tıbbi maskenin ithalinde uygulanacak KDV oranı hk.

    T.C.
    GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
    ADANA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
    Mükellef Hizmetleri Gelir Grup Müdürlüğü

    Sayı

    :

    B.07.1.GİB.4.01.16.02-2010-KDV-1375-33

    01/06/2011

    Konu

    :

    Tıbbi maskenin ithalinde uygulanacak KDV oranı

    İlgide kayıtlı özelge talep formunda; Çin’den ithal ettiğiniz tek kullanımlık tıbbi maskenin ithalinde uygulanacak KDV oranı konusunda Başkanlığımız görüşü istenilmektedir.

    Katma Değer Vergisi Kanununun 28 inci maddesindeki yetkiye dayanılarak yayımlanan 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile vergiye tabi teslim ve hizmetlere uygulanacak KDV oranları belirlenmiştir.

    Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararına ekli II sayılı Listenin B/5 inci sırasında “Yukarıdaki 4 numaralı sırada yazılı mensucat, vatka, keçe ve dantela, kordela, kordon ve işlemelerden mamul; iç ve dış giyim eşyası (şapka, kravat, kaşkol, kemer, çorap, eldiven vb. dahil), havlu, bornoz, perde, çarşaf, yastık, yorgan, battaniye, uyku tulumu, her türlü kılıf ve örtüler ile bunların benzeri ev tekstil ürünleri (taşıtlarda kullanılanlar dahil) (yataklar hariç)” ibaresi yer almakta olup, bu ibareye, söz konusu 2007/13033 sayılı BKK öncesinde KDV oranlarının belirlendiği 2002/4480 sayılı BKK ya, 9/3/2006 tarihinden geçerli olmak üzere 2006/10138 sayılı BKK ile eklenen 17 nci sırada da yer verilmiş bulunmaktaydı.

    Dolayısıyla, TGTC nin 6307.90.99.10.11 GTİP No.sundan ithal edilen ve bu GTİP No.sunda ismen yer alan “Tıbbi maskeler (bir kullanımlık)”in yurt içi teslim ve ithali,

    – 9/3/2006 tarihinden 30/12/2007 tarihine kadar 2002/4480 sayılı BKK eki II sayılı Listenin B/17 nci sırası,

    – 2007/13033 sayılı Kararın yürürlüğü olan 31/12/2007 tarihinden itibaren de bu Karara ekli II sayılı Listenin B/5 inci sırası,

    kapsamında %8 oranında KDV ye tabidir.



    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİhracat firmaları e-İrsaliye kullanmak zorunda mı?
    Sonraki İçerikLokanta sektöründe KDV oranı hangi durum için % kaç uygulanacak?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz