Ana Sayfa Vergi Cep telefonu tamir hizmetlerinde yıl sonuna kadar hangi oran üzerinden KDV uygulanmalıdır?

    Cep telefonu tamir hizmetlerinde yıl sonuna kadar hangi oran üzerinden KDV uygulanmalıdır?

    Cep telefonu bakım ve onaranı için KDV oranı ne olur?

    1961
    0

    31/07/2020 tarih ve 31202 sayı karar sayısı 2812 olan cumhurbaşkanlığı kararı ile açıklanan KDV oranlarında yapılan son değişiklikler bu kanun ile değişen KDV oranlarında %18 den % 8 düşenler Bilgisayarların, iletişim araç ve gereçlerinin, saatlerin bakım ve onarımı (malzemeler hariç), kısmındaki ilgili parantez de yer alan KDV indirimine Cep telefonu tamir bakım ve onarımı yapanlarda dahil midir?

    Cep telefonu iletişim aracıdır. Cep telefonu bakım ve onaranı için KDV oranın % 8 olarak uygulanacağı görüşündeyiz.

    07/07/2020 tarihinde temmuz dönemine ait kira ödemesini banka aracılığı ile yapmıştır. Normal şartlarda firmamız temmuz dönemine ait aylık muhtasar ve prim hizmet beyannamesinde %20 oranında kira stopaj kesintisi yaparak beyanda bulunacaktı. 30/07/2020 Tarih ve 2813 sayılı cumhurbaşkanlığı kararı 31/07/2020 tarih ve 31202 sayılı resmî gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Temmuz / 2020 dönemine ait 07/07/2020 tarihinde (cumhurbaşkanlığı kararından önce) ödenen kiranın stopaj kesintisini %20 oranında mı yoksa % 10 oranında mı beyan etmeliyiz?

    İş yeri kira ödemesi, 31/07/2020 tarihinden önce yapılmış ise stopaj % 20 olarak hesaplanır. 31/07/2020 günü (Bu tarih dahil) ve sonraki tarihlerde yapılmış ise Stopaj % 10 olarak hesaplanır


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMUH-SGK Uygulamasında Apartman İşyerlerinin SGK Bildirimi Nasıl Yapılacak?
    Sonraki İçerikYurt dışında kesilen vergilerin Türkiye’de mahsubu mümkün müdür?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz