Ana Sayfa Vergi Cep telefon ticareti yapan mükellefin, mükellef olmayan kişilerden aldığı 2. el telefonlar...

    Cep telefon ticareti yapan mükellefin, mükellef olmayan kişilerden aldığı 2. el telefonlar için KDV ve stopaj ödenecek mi?

    297
    0

    Cep telefon alım ve satımı işi yapan mükellef firma normal şahıslardan 2.el aldığı telefonlar için KDV ve stopaj hesaplamalı mıdır?

    Nihai tüketicilerden alınan zati (şahsi) eşyalar için düzenlenecek Gider pusulasında KDV ve GV stopajı hesaplanmaz.

    ____________________________

    BENZER İÇERİK

    ____________________________

    Gider pusulası ile 2. el cep telefonu alımında stopaj uyguluyoruz. Ayrıca KDV uygulanacak mıdır?

    Vergi mükellefi olmayan kişilerden alınan eşya (cep telefonu) için düzenlenecek Gider pusulasından GV stopajı ve KDV HESAPLANMAZ. 

    GV stopajı GVK 9. maddesinde belirtilen Esnaf muaflığından yararlanan kişilerden satın alınan mal ve hizmetler için yapılır. Nihai tüketiciye yapılan taşıma hizmeti için KDV tevkifatı hesaplanmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖzel inşaat yapanlarda iş güvenliği ve doktor zorunluluğu var mı?
    Sonraki İçerikNakit ödenen yemek bedellerinde istisnayı aşmayan kısım için damga vergisi ödemesi hesaplanır mı?