Ana Sayfa Haberler CEO’lar endişeli: Ekonomi yavaşlıyor

CEO’lar endişeli: Ekonomi yavaşlıyor

769
0

Davos Zirvesi’nin açılışını simgeleyen ve danışmanlık firması PwC tarafından 2019 senesi küresel büyüme tahminlerine ilişkin bir anket yapıldı.

Üst düzey yöneticilerin yer aldığı ankette, 2019 senesinde küresel büyümenin yavaşlaması beklentisinde olan yöneticilerin sayısında kayda değer bir artış olduğu ortaya kondu.

Küresel büyümeye olumlu yaklaşan üst düzey yöneticilerin oranı Kuzey Amerika’da, yüzde 63’ten yüzde 37’e düşüş gösterdi.

PwC’ye göre bu kritik düşüşün sebebi, ABD Başkanı Donald Trump’ın vergi kesintileri ve ticaret alanında yükselen gerilim.

Küresel ekonomi konusundaki bu tedirginlik, CEO’ların kısa dönemli proje arayışı konusunda da güvensiz hissetmelerine neden oluyor.

Ankete katılan CEO’ların yüzde 35’i, önümüzdeki 12 aylık dönemde şirketlerinin büyüme beklentilerinin olumlu olduğunu ifade etti. Bu oran geçen sene yüzde 42 idi.

PwC’nin analizine göre, ABD hala büyüme konusunda başı çeken uluslararası Pazar olmasına rağmen pek çok CEO farklı pazarlara yönelmeye başladı.

Süregelen ticaret anlaşmazlığı sonucu Çin’deki CEO’ların yalnızca yüzde 17’sinin ABD’yi seçme eğiliminde olduğu ortaya kondu. Bu oran 2018 senesinde yüzde 59 idi.

Öte yandan Birleşik Krallık’ta bulunan CEO’ların yüzde 61’i, Brexit belirsizliğine rağmen 2019 senesinde işçi sayısını arttırma beklentisi içerisinde.

Aynı şekilde, Birleşik Krallık’taki yöneticilerin yüzde 82’si kar beklentileri konusunda iyimser düşünüyor ve önümüzdeki 12 aylık dönem içerisinde kurumlarının büyüyeceğini öngörüyor.

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞahıs firmaları (işletme ve bilanço) Elektronik tebligat başvurusu yapacak mı?
Sonraki İçerikPTT E-tebligat ile ilgili bir gelişme var mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz