Ana Sayfa Vergi Çelik malzeme teslimleri için GEKAP beyannamesi vermeli miyiz?

Çelik malzeme teslimleri için GEKAP beyannamesi vermeli miyiz?

677
0

Şirketimiz A firmasından çelik malzeme alıyor daha sonra bu malzemeleri işleyip tekrardan başka firmalara satışını gerçekleştiriyor. A firmasından aldığımız çelik malzemeler için GEKAP sorumlusu kimdir?

Çelik malzeme Gekap kapsamında değildir.

Otomotiv kimyasalları yani araç tamir ve bakımında kullanılan kimyasalları (yakıt katkısı, sıvı gres, klima dezenfeksiyon ürünleri gibi) ithal edip satan firmayız. Ürünler plastik ve alüminyum kutuların içinde 12’li ve 24’lü karton kutularda ve tahta paletlerle ithal ediliyor. Satarken de müşterinin talebine göre karton kutlulara konarak kargo ile gönderiliyor Bu durumda GEKAP a tabi miyiz?

Satış için ambalajlama yapmanız halinde ambalaj yaptığınız ürün için (kutu, Koli, plastik kutu şişe teneke kutu Vs ) Gekap beyannamesi verilecektir.

Yurtdışından ithal ettiğimiz boş içecek kutularına dolum yapıp sattıktan sonra GEKAP beyannamesi ile beyan ediyoruz. Yalnız yapacağımız yeni kutu ithalatında dolum yapmadan ve kutu üzerinde herhangi bir firma unvanı bulunmadan boş olarak satışını gerçekleştireceğiz. Yapılacak bu boş kutu satışı neticesinde GEKAP payını ithal edip satan firmamı yoksa bu ürünleri satın alan firmamı ödeyecektir?

Boş kutuyu ithal eden değil, Kutuyu doldurup satışa arz eden firmanın Gekap beyannamesi vereceği görüşündeyiz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVERBİS’e kayıt olurken KEP üzerinden gönderilen başvuru formlarının kuruma ulaşıp ulaşmadığı nasıl kontrol edilebilir?
Sonraki İçerik2020 Yılında Serbest Meslek Kazançlarında İstisna Uygulaması ve İstisnanın Sınırı 600 Bin TL olarak belirlenmiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz