Ana Sayfa Dünya Çekya’da sanayi üretimi Ekim 2019’da %0,1 azaldı

Çekya’da sanayi üretimi Ekim 2019’da %0,1 azaldı

829
0

Çekya’da sanayi üretimi Ekim 2019’da %0,1 azaldı

Çekya İstatistik Ofisi’nin yayınladığı verilere göre, sanayi üretimi Ekim 2019’da sabit fiyatlarla bir önceki aya göre %0,1 oranında azaldı. Bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %0,4 azaldı. Aşağıdaki ekonomik faaliyetler, endüstriyel üretimdeki yıllık değişime en fazla katkıyı sağladı: fabrikasyon metal ürünlerin imalatı (katkı −0.5 yüzde puanı (yp), %4.8 düşüş), temel metallerin imalatı (katkı −0.3 yp, %10.7 düşüş) ve makine ve teçhizat imalatı (katkı −0.3 yp, % 3.3 düşüş). Aşağıdaki ekonomik faaliyetlerde sanayi üretimi artmıştır: elektrikli ekipman imalatı (katkı +0.5 yp, %7.5 büyüme), elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme arzı (katkı +0.4 yp, % 3.8 büyüme) ve bazik üretim farmasötik ürünler ve farmasötik preparasyonlar (katkı +0.3 yp, %25.3 büyüme). Etkilerden arındırılmamış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre %3.0 daha düşüktü.

Endüstri faaliyetlerinden cari fiyatlarla satışlar Ekim 2019’da bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,1 azaldı. Endüstri işletmelerinin doğrudan ihracat satışları cari fiyatlarla %3,6 oranında azaldı. Sanayi dışı işletmeler aracılığıyla dolaylı ihracatı da içeren yurt içi satışlar, cari fiyatlarla %0,1 oranında düşmüştür.


Kaynak: Çekya İstatistik Ofisi/ Link: https://www.czso.cz/csu/czso/ari/industry-october-2019
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKat mülkiyeti devri mecburiyeti nedir?
Sonraki İçerikŞüpheli alacağın karşılık gideri olarak yazmanın yasal bir sınırı var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz