Ana Sayfa Duyurular Çek takas işlemleri ve karşılığı olan çeklerin tahsilatına yeniden başlandı

Çek takas işlemleri ve karşılığı olan çeklerin tahsilatına yeniden başlandı

538
0
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Türk iş dünyasının talebi olarak ilettiği, karşılığı olan çeklerin ödenmemesindeki soruna Ticaret Bakanlığı Genelgesi ile çözüm getirildi. ​

Hisarcıklıoğlu bu sorun nedeniyle bütün sistemin kilitlediğini belirterek, “Bu sorunun acilen çözülmesini, tüm iş dünyamız adına talep ediyoruz.” ifadesini kullanmıştı.

Hisarcıklıoğlu twitter hesabından yaptığı açıklamada çeklere ilişkin ödeme sorunlarına dikkati çekerek, “Çek düzenlemesi ile ilgili karşılığı olan çeklerin de tahsil edilemediği şikayetleri geliyor. Karşılığı olan çeklerin ödenmemesi bütün sistemi kilitliyor. Bu sorunun acilen çözülmesini, tüm iş dünyamız adına talep ediyoruz” demişti. Ticaret Bakanlığı tarafından Genelge kapsamında çek takas işlemleri ve karşılığı olan çeklerin tahsilatına tekrar başlandığı duyuruldu.


Kaynak: TOBB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeçmiş yıllara ait verilen düzeltme beyannameleri sonucunda oluşan cezalar için 7143 sayılı kanundan faydalanabilir miyiz?
Sonraki İçerik2020 Nisan ayında KÇÖ desteği alan bir firma 2021 Nisan ve Mayıs ayları için KÇÖ desteği alabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz