Ana Sayfa Haberler Çek defterleri için bankaların ödemekle yükümlü olduğu miktarlarda değişiklik yapıldı

Çek defterleri için bankaların ödemekle yükümlü olduğu miktarlarda değişiklik yapıldı

777
0

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından, Çek Defterlerinin Baskı Şekline ve Bankaların Hamile Ödemekle Yükümlü Olduğu Miktarın Belirlenmesine lişkin Tebliğ’de değişiklik yapıldı.

Söz konusu Tebliğ’in 4. Maddesinde bahsedilen ‘bin 600 Türk lirası’ ifadeleri ‘2 bin 30 Türk lirası’ ve 2. Maddede yer alan ‘940 Türk lirası’ ifadeleri ‘bin 255 Türk lirası’ olarak değiştirildi.

Güncel Tebliğ, 28 Ocak 2010 tarihli ve 27468 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanacak.

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEmeklilik farkları ödeme tarihi
Sonraki İçerikÇin’den battaniye ithalatına yönelik yeni düzenleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz