Ana Sayfa Muhasebe Cari hesap şeklinde çalıştığımız yurt dışı firmasından gelen alacağımızı Türk Lirasını koruma...

    Cari hesap şeklinde çalıştığımız yurt dışı firmasından gelen alacağımızı Türk Lirasını koruma kanunu çerçevesinde %80’nini bozdurmalı mıyız?

    598
    0

    Türk lirasını koruma konuna gereği ihracat bedellerinin 180 gün içinde yurda getirilmesi ve %80 bozdurma işlemi cari hesap şeklinde çalışılan yurt dışı firmalarına yapmış olduğumuz ihracatlar içinde geçerli mi?  Örneğin ihracat yapılıyor ancak bir alacağımız olmadığı için cari hesaptan doyalı yurt içine gelecek bir bedel olmuyor.

    Her ihracat ayrı ayrı değerlenir. Cari hesap sistemi değil ihracat bedeli esası dikkate alınır.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


     

    BENZER İÇERİKLER

    İhracat Bedellerinin 6 Ay İçerisinde Türkiye’ye Getirilmesine İlişkin Tebliğin Uygulama Süresi 6 Ay Daha Uzatıldı

     

     

     

    İhracat Bedellerinin Tamamının Türkiye’ye Getirilmesi ve en az %80’inin Bankalara Bozdurulması soru-cevap

     

     

    Türk Parasına Uyarlanacak Sözleşmelerde Damga Vergisi olacak mı?

     

     

     

     

     

     

     

    Önceki İçerikİşletme defterine tabi mükellefler kiraladıkları iş yeri için fatura düzenlemeli midir?
    Sonraki İçerikKirası fatura karşılığı olan mükellefler yıllık gelir vergisi beyannamesinde iş yeri bilgileri kısmını nasıl doldurmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz