Ana Sayfa Muhasebe Cari hesap alacağımızın bir kısmından feragat edersek bu tutarı gider olarak kullanabilir...

    Cari hesap alacağımızın bir kısmından feragat edersek bu tutarı gider olarak kullanabilir miyiz?

    Kısmi olarak feragat edilen alacakların muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?, Reklam müziği için ödenen tutar gider yazılabilir mi?

    1081
    0

    Döner sermaye (hastanelere) kesilmiş olan faturalardan kurum fatura tutarlarının % 25’lik kısmından feragat edilmesini yani % 25 lik alacaktan vazgeçilmesi durumunda ödemlerin 2 taksit olarak yapılacağı firmalara bildirilmiştir. % 25’lik feragat edilen tutar kurumlar vergisi veya gelir vergisi mükellefleri için gider olarak kayıtlara alınabilir mi?

    Tutar iskontosu için aşağıdaki kayıtlar yapılır.

    ——————————- / —————————

    611 (B)

    120(A)

    ——————————- / —————————

    Dönem sonunda

    ——————————- / —————————

    690(B)

    611(A) olarak kayıt yapılır.

    ——————————- / —————————

    Firmamız faaliyetine e-ticareti de ekledi. Bu kapsamda 32.000 TL’lik reklam müziği yaptırıldı. Bu tutarı kayda nasıl almalıyım?

    Yapılan harcama ticari kazancın tespitinde gider olarak kayıtlara alınır.

    ——————————- / —————————

    760 (B)

    191(B)

    102/320/329 (A)

    ——————————- / —————————


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSon iki yılda %52 artışla 14,5 milyardan 22 milyar liraya ulaşan tarımsal desteğin %30’undan fazlası hayvancılığa ayrıldı
    Sonraki İçerikMeksika’da özel tüketim Temmuz ayında %15 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz