Ana Sayfa SGK Çalıştıkları şirkete sonradan ortak olanlar 4/a (Eski SSK) statüsünde çalışmaya devam edebilir...

    Çalıştıkları şirkete sonradan ortak olanlar 4/a (Eski SSK) statüsünde çalışmaya devam edebilir mi yoksa 4/b (Eski BağKur)’lu mu olmak zorundadır?

    619
    0

    2014 yılından beri SGK’lı olarak çalıştığı şirkete 2020 yılında ortak olan kişi, aynı şirkette SGK’lı olarak çalışabilir mi?

    5510 sayılı Kanunun 53/2. fıkrasında yer alan, “4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sayılanlar, kendilerine ait veya ortak oldukları işyerlerinden dolayı, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı bildirilemezler” hükmüne istinaden, 2008/Ekim sonrasında; Şirket ortaklığı nedeniyle (4/b) kapsamında sigortalı olanlar kendilerine ait veya ortak oldukları işyerlerinden (4/a) bendi kapsamında sigortalı olamayacakları gibi, (4/a) kapsamında çalışırken çalıştığı işyerine ortak olanlar da (4/b) kapsamına alınacak ve (4/a) kapsamındaki sigortalılıkları sonlandırılacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVefat eden şahsın kira gelir vergisi beyannamesi kağıt olarak mı verilecek?
    Sonraki İçerikSite yönetim kurulu başkanına ödenen huzur hakkı için gelir vergisi kesintisi yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz