Ana Sayfa Muhasebe Çalışma izni olmayan bir yabancıyı çalıştırmanın cezası ne kadardır?

    Çalışma izni olmayan bir yabancıyı çalıştırmanın cezası ne kadardır?

    Çalışma izni alan yabancı uyruklu kişi istediği işte çalışabilir mi?

    546
    0

    Çalışma izni olmadan yabancı işçi çalıştırdığı denetimde tespit edilen limited şirkete nasıl bir yaptırım uygulanır?

    İzinsiz yabancı işçi çalıştırma cezası 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanununun 23. maddesinde açıklanmıştır. Buna göre Çalışma izni olmaksızın yabancı çalıştıran işverene veya işveren vekiline her bir yabancı için 2020 yılında uygulanmak üzere 10.812,00 TL tutarında idari para cezası verilir.

    Çalışma izni olan yabancı istediği iş ve işyerinde çalışabilir mi?

    Türkiye’de yabancılara çalışma izinleri belirli bir işyeri veya işletme üzerinden verilmektedir. Yabancılara istedikleri herhangi bir işyerinde çalışabilmesine imkân veren bir izin sistemi mevcut değildir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBöyle kapanmaz
    Sonraki İçerik2020 yılında brüt satış tutarı 10 Milyon olan mükellefler e-defter kullanmaya ne zaman başlamalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz