Ana Sayfa Çalışma Hayatı Çalışma İzni için İşyeri sicil numarası girildikten sonra “Bilgileri getir” butonuna basıldığında...

Çalışma İzni için İşyeri sicil numarası girildikten sonra “Bilgileri getir” butonuna basıldığında işyeri bilgileri gelmiyor. Sebebi ne olabilir?

884
0

İşyeri sicil numarası girildikten sonra “Bilgileri getir” butonuna basıldığında işyeri bilgileri gelmiyor. Sebebi ne olabilir?

İş yeri sicil numarası ile sorgulandığında iş yeri bilgileri SGK veri tabanından otomatik olarak çekilmektedir. 26 haneli iş yeri sicil numaranızı doğru olarak girdiğinizden eminseniz, bilgi eksikliği ve yanlışlığı hususlarında SGK ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

İşyeri SGK e-bildirge yetkilisi olmama rağmen, sisteme girdiğimde “İşyeri SGK e-bildirge kullanıcısı olmadığınız için işlem yapamazsınız” uyarısı alıyorum. Nasıl giriş yapabilirim?

E-izin sistemi işyeri SGK e-bildirge kullanıcı kayıtlarını Sosyal Güvenlik Kurumu veri tabanından online olarak almaktadır. Bu kayıtların teyidi, kontrolü ve değiştirilmesi talepleriniz için ilgili SGK birimine müracaat edilmesi uygun olacaktır.

Yeni açılan işyerimiz için henüz SGK sicil numarası almadık. Vergi kimlik numarası ile işveren kaydı yapabilir miyiz?

Kendi nam ve hesabına çalışanlar vergi kimlik numarası ile işveren kaydı yapabilirler; ancak bu kişiler dışında yeni sisteme kayıtlar yalnızca SGK tescil numarası ile yapılabilmektedir.

İşyeri adına başvuru yapmak üzere işyerinin SGK da kayıtlı e- bildirge kullanıcısı tarafından yetkilendirilen kişiler işlemleri kendi elektronik imzaları ile mi yoksa e-bildirge kullanıcısının elektronik imzası ile mi yapacaklar?

E-izin sisteminde yapılan her işlem, sisteme TC kimlik numarası ile girilen kişilerin kendi elektronik imzası ile tamamlanmak zorundadır.

Sisteme yüklenen dosyaların boyutu 1MB’tı geçmemesi gerekir, ancak ortalama sayfa boyutunda bir sınırlama var mıdır?

Ortalama sayfa boyutunda bir sınırlama yoktur; ancak A4 olması işlemleri kolaylaştıracaktır. PDF küçültücü ile 1 MB’ın üzerindeki dosyalar için küçültme işlemi yapılabilir

Sistemde çalışanların kayıtlı ikamet adresleri gözükmemektedir.

Çalışma izni almış kişinin 20 gün içinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İlçe Müdürlüğüne müracaat ederek ikamet adreslerini bildirmeleri kanuni zorunluluktur. Bu şekilde kütüğe işletilmiş olan ikamet adresleri sistemde görülebilmektedir.

Şahıs şirketleri adi ortaklığı kurulacak, ancak biri yabancı işveren şahıs şirketi olduğu için ticaret odasına kaydı bulunmuyor. Adi ortaklık için ne tür bir işlem yapılabilir?

Adi ortaklıklar için Borçlar Kanunu hükümleri uygulanmaktadır. Dolayısıyla Ticaret şirketi sayılmadığı için Ticaret Odasına kayıtlı olma zorunluluğu bulunmamaktadır.

26 Şubat 2018 tarihine kadar kullanılmış olan Yabancıların Çalışma İzni Otomasyonu (eski sistem) üzerinde tamamlanmış ve evrakları teslim edilmiş başvuruların inceleme, değerlendirme ve sonuçlandırma işlemleri nasıl yapılacaktır.

Eski sistem üzerinden yapılmış olan başvuruların değerlendirme süreci, eski sistem üzerinden devam etmektedir.

Eski sistemde oluşturulmuş olan işveren kayıtları yeni sistemde gözükmüyor yeni sistemde tekrar oluşturulduğunda eski sistemdeki başvuruları görüntüleyip takiplerini yeni sisteme göre yapabilecekler mi ?

Eski ve yeni sistem birbirinden farklı iki izin sistemi olup henüz birbiriyle entegrasyonu yoktur. Bu sebeple her başvuru, yapıldığı sistem üzerinden takip edilmelidir.

Kaynak: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFirmalar dava sonucu ödedikleri tutarları gider olarak yazabilir mi?
Sonraki İçerikÇalışma İzin Başvurusu Nasıl Yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz