Ana Sayfa Çalışma Hayatı Çalışma izni alınan bir personelin işe girişi kaç gün içerisinde yapılmalıdır?

    Çalışma izni alınan bir personelin işe girişi kaç gün içerisinde yapılmalıdır?

    Çalışma izni olan yabancı personelin işe girişi kaç gün içerisinde yapılmalıdır?

    873
    0

    Çalışma izni olan yabancı personel için tüm sigorta primlerine tabi olarak bordro düzenlenmiş ve diğer çalışanlarla aynı hizmet listesinde sgk bildirimi yapılmıştır. Yapılan işlemler doğru mudur?

    Çalışma izni alınan personel için en geç 30 gün içinde ikamet tezkeresi almak için il emniyet müdürlüklerine başvuruda bulunmaları zorunlu olduğundan, il emniyet müdürlüklerince de ikamet izni 15 günlük süre içinde verildiğinden (1 ay içinde teslim alınmayan ikamet tezkereleri başlangıç tarihi ile iptal edilmektedir) işverenlerin;

    – Çalışma izin belgesindeki izin başlangıç tarihinden itibaren 45 gün içinde,

    – Çalışma izin belgesinin işverene tebliğ tarihi ile çalışma izin tarihinin farklı olması halinde çalışma izin belgesinin işverene tebliğ tarihinden itibaren 45 günlük süre içinde, Sigortalı işe giriş bildirgesini düzenleyerek Kuruma vermeleri halinde bildirge yasal sürede verilmiş sayılacaktır.

    Siz de bu esasları dikkate alarak işçinin 4’a girişini yapmış olduğunuzu belirtmişsiniz. Yapmış olduğunuz işlem doğrudur.

    Yabancı uyruklu biri bir şirkette çalışan olarak çalışma izni almış ise bu kişi limited şirket kurup yetkili müdür olabilir mi?

    Limitet şirkette müdür olmaya engel bir durum yoktur. Normal işlemlerde müdür seçildikten sonra çalışma izinlerine başvuru yapılmaktadır


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik174 Alo Gıda Hattına gelen şikayetlere karşılık 63 Milyon TL Ceza Kesildi.
    Sonraki İçerikKısa çalışma ödeneğinde geçen süreler yıllık izine hak kazanılan sürenin hesaplamasına etki eder mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz