Ana Sayfa Muhasebe Çalışma izni aldığımız yabacı uyruklu kişinin SGK işe girişini kaç gün içinde...

Çalışma izni aldığımız yabacı uyruklu kişinin SGK işe girişini kaç gün içinde yapabiliriz?

1628
0

Çalışma İzni alınan personelin işe giriş bildirgesi ile alakalı, Personelin Çalışma İzni çıktı Çalışma İzin Tarihi 26/11/2018 gözüküyor. Tarafımıza 30/11/2018 Kargo ile tebliği edildi. İşe giriş bildirimini yapacağım. Normalde pçalışmaya başlamasından önceki gün giriş yapılıyor bu durumda nasıl olacak? Ben işe giriş tarihini 26/11/2018 olarak mı giriş yapacağım, yoksa İstisnai bir durum var mı? Giriş tarihinden dolayı sgk her hangi bir ceza keser mi?
Çalışma İzni Tarihi : 26/11/2018
Tebliğ Tarihi : 30/11/2018
İşe Giriş Tarihi : 26/11/2018 Olacak yoksa İşe başlatılacak tarihten bir gün önce mi olacak? Örneğin İşe Giriş 04/12/2018 yaptıysam 03/12/2018 İşe giriş girecek miyim?

 

Yabancı uyruklu kişilerden çalışma izin belgelerini alanların belgeyi teslim aldıkları tarihten itibaren en geç 30 gün içinde çalışma meşruhatlı ikamet tezkeresi almak için il emniyet müdürlüklerine başvuruda bulunmaları zorunlu olduğundan, il emniyet müdürlüklerince de ikamet izni 15 günlük süre içinde verildiğinden (1 ay içinde teslim alınmayan ikamet tezkereleri başlangıç tarihi ile iptal edilmektedir) işverenlerin; – Çalışma izin belgesindeki izin başlangıç tarihinden itibaren 45 gün içinde, – Çalışma izin belgesinin işverene tebliğ tarihi ile çalışma izin tarihinin farklı olması halinde çalışma izin belgesinin işverene tebliğ tarihinden itibaren 45 günlük süre içinde, Sigortalı işe giriş bildirgesini düzenleyerek Kuruma vermeleri halinde bildirge yasal sürede verilmiş sayılacaktır.


 

Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

 


 

BENZER İÇERİKLER

Yabancı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Türkiye’de Faaliyet Gösterebilirler mi?

 

Yabancılara Verilen Süresiz Çalışma İzni Nedir?

 

Hangi Yabancılar Türkiye’de Ayrıca SGK Primi Ödemek Zorunda Değildir?

 

Vekil sıfatıyla yabancı şirketlerin katma değer vergisi işlemlerine aracılık hizmetinde KDV iadesi alınabilir mi?

 

Yabancı uyruklu A.Ş. Yönetim Kurulu üyesinin çalışma izni alma zorunluluğu var mıdır?

 

Yabancı Mükelleflerden Kar dağıtım stopajı kesilir mi?

 

 

Önceki İçerikMotorin Türlerine Biodizel Harmanlanması Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ
Sonraki İçerikA.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri Hakkındaki Rekabet Yasağı ve Bağlılık Yükümlülükleri Nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz