Ana Sayfa SGK Çalışanların meslek kodlarını gerçeğe uygun bildirmeyenlere cezai işlem uygulanır mı?

Çalışanların meslek kodlarını gerçeğe uygun bildirmeyenlere cezai işlem uygulanır mı?

Çalışanların meslek kodlarını gerçeğe uygun bildirmeyenlere cezai işlem uygulanır mı?

1014
0

2018 yılı ocak ayında meslek kodlarının girilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu tarihten sonra uygun olan kodu aylık hizmet belgesinde bildirdik. Ama işe giriş bildirgelerinde herhangi bir düzeltme yapmadık. Çünkü işe giriş bildirgesi güncellemesi bugün tarihi ile yapıyor cezai işlemi var mıdır?

Çalışanların meslek adlarının ve kodlarının gerçeğe uygun olarak bildirmeyenler ya da sonradan meydana gelen değişiklikleri bildirmeyenlere 1 Temmuz 2019’dan itibaren idari para cezası uygulanacaktır. Siz gerekli düzenlemeyi yaptığınızı belirtiyorsunuz şu halde ipc ile karşı karşıya gelmeniz söz konusu olmayacaktır.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikRaporlu olan işçimizin sağlık raporunu hastane SGK’na bildirdikten sonra bizde SGK’na bildirim yapmalı mıyız?
Sonraki İçerikİş kazası geçiren ve meslek hastalığına yakalan sigortalıya sağlanan haklar nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz