Ana Sayfa Vergi Çalışanı olmayan firmalar muhtasar ve prim beyannamesini 3 aylık olarak beyan edebilir...

    Çalışanı olmayan firmalar muhtasar ve prim beyannamesini 3 aylık olarak beyan edebilir mi?

    Çalışanı olmayan firmalar muhtasar ve prim beyannamesini 3 aylık olarak beyan edebiliyor mu?

    790
    0

    Muhtasar beyanname ve hizmet beyannamesi çalışanı olmayan mükelleflerde 3 aylık olarak verebiliyor muyuz?

    Çalışanı olmayanlar için 3 aylık vermeye devam edebilir. Dönem değişikliği GİB interaktif sisteminden yapılması gerekir otomatik olarak değişmiyor.

    1 Temmuz itibariyle muhtasar ve prim beyanı birleştirildi. Muhtasar beyanını üç aylık gönderen ve ağustos itibariyle işçi çalıştırmaya başlayan iş yeri için nasıl bir yol izleyeceğiz?

    Dilekçe formatı konusunda özel bir işlem yapılmaz. 3 aylık dönemde aylık döneme dönmek istediğinizi dilekçe de bildirmeniz gerekir Bürokratik işlemler için VD ile görüşünüz. Temmuz ayında işçi yoksa elbette sadece vergi bölümü doldurulur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye’nin e-ticaret hacmi yılın ilk 6 ayında %64 artışla 91 milyar 700 milyon lira oldu
    Sonraki İçerikE-Fatura portalında özel matrahlı fatura nasıl düzenlenir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz