Ana Sayfa Çalışma Hayatı Çalışan sayımız 4 kişi olursa BES kesintisi uygulamaya devam edecek miyiz?

Çalışan sayımız 4 kişi olursa BES kesintisi uygulamaya devam edecek miyiz?

Çalışan sayımız 4 kişi olursa BES kesintisi uygulamaya devam edecek miyiz?

695
0

Bes yönetmeliğine göre 2019/9.ayda ilk defa sigortalı sayısı 5 olan şirket bes kaydını yaptırıp prim ödemeye başlayacak. Fakat 9 aydan sonra sigortalı sayısı 5’in altına düşer ve yeni bir işçi alınmazsa yani kasım, aralık 4 kişi olursa, yeni yılda yine Bes sistemine dahil olunacak mı?

 

BES işlemleri gereği uygulaması da belirtiğiniz şekilde yani eldeki en son işçi sayısı Beşi geçerse BES kapsamında eldeki tahakkuktaki işçi sayısı 5 kişinin altına düşerse BES kapsamından çıkılmaktadır.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİş yeri nakli yaptığımızda işyerleri arasında aynı gün içerisinde SGK giriş çıkış yapabilir miyiz?
Sonraki İçerikDaha önce personelimiz olan ve BES kesintisi yapılan personelimizin tekrar iş girişini yaparsak tekrar BES’e dâhil olması gerekir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz