Ana Sayfa Çalışma Hayatı Çalışan Annelere Destek

    Çalışan Annelere Destek

    1521
    0
    Pixabay

    “Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği KAGİDER, 1,6 milyar dolar cirosu ve 200 bin istihdam yaratan büyüklüğüyle 46 sektörden 300 üyesi olan bir sivil toplum kuruluşu. KAGİDER’in asli kuruluş amacı girişimcilik yoluyla kadının hem ekonomik hem politik hem de sosyal açıdan güçlendirilmesi.   KAGİDER, kadın girişimcilerin güçlenmesi için eğitim, rehberlik ve mentörlük desteği vermekte, kadının ekonomik konumunun güçlenmesi ve kadın-erkek fırsat eşitliği konusunda savunu çalışmaları yapmaktadır.”

    KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, çocuk sahibi olan kadının iş hayatına geri dönmesi için en az 300 lira yardım yapılması gerektiğini söyledi. Aynı konuda çocuk sahibi kadınların katılımıyla ilgili yapılan bir araştırmanın sonuçlarına da değinen Oktar, “Aylık 2300 lira gelire sahip bir kadın çalışan, aylık 600 lira bakım desteği alması durumunda işe dönmeye hazır” diye konuştu.

    KAGİDER bu desteğin hem anneye hem de babaya verilmesini öneriyor. Nedenlerinden biri kadın sorunlarının temelindeki ataerkil bakış açısını değiştirmek.

    Verilere göre:

    – TÜİK Temmuz 2012 verilerine göre Türkiye’de çalışma yaşında olan 30 milyon kadın var. Ancak bunların 8.9 milyonu çalışıyor.

    – Türkiye’deki kadın istihdamı oranı yüzde 29’larda. KAGİDER’in verilerine göre, bu oranın yarısına yakını ise kayıtdışı ve sosyal güvenceden yoksun.

    – 20 milyondan fazla kadın işgücü ise istihdamın dışında. Eğer istihdam dışındaki kadın işgücü potansiyeli GSMH’da yüzde 30’luk artış sağlanabilir.

    – Doğum nedeniyle istihdam dışı kalan kadınların yüzde 60’ı çocuklarının bakımı konusunda destek bulabilirse çalışmaya geri dönmek istiyor. Bu oran her 10 kadından 6’sı demek. Bakım desteğinden kast edilen ise kreş ve bakım hizmetlerinin desteklenmesi.

    Kaynak: KADIGER

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikBrüt Satışlar – Mal Satış İhraç Kayıtlı
    Sonraki İçerikBrüt Satışlar – Ticari Mal Satış

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz