Ana Sayfa Vergi Çalınan ürünlerin kayıtlardan çıkarılması için fatura mı düzenlenmelidir?

    Çalınan ürünlerin kayıtlardan çıkarılması için fatura mı düzenlenmelidir?

    782
    0

    Şirket personeli şirket aracı ile kaza yaparak bir yaya çarptı. Çarptığı kişi şirkete dava açtı ve kazandığı dava sonucunda kişiye (sigorta şirketinin karşılamadığı ilave tutar) ödeme yapıldı. Bu tutar gider kabul edilen bir ödeme midir?

    KKEG olarak kayıtlara alınır.

    Mükellefime ait işyerinde hırsızlık olup ticari malları çalınmıştır. Hırsızlığın olduğu ayda; Çalınan malların toplamını KKEG yapacağım, Matrahını 153’e alacak vereceğim, KDV sini ise İlave KDV de beyan edeceğim. Ancak bu işlem için fatura kesmem gerekiyor mu?

    Fatura mal tesliminde düzenlenir. Çalınan mal için fatura düzenlenmez.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşletme defterine tabi olan mükellefler gümrük işlemlerinde ödemiş olduğu KDV’yi indirim konusu yapabilir mi?
    Sonraki İçerikHisse devri, katılım, birleşme ve adi şirkete yeni ortak ekleme işlemlerinde SGK işyeri bildirgesi elektronik olarak verilecektir

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz