Ana Sayfa Mevzuat “C” sınıfına giren işyerleri iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini ne zaman almak...

“C” sınıfına giren işyerleri iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini ne zaman almak zorundadır?

963
0

Sigortalı bir personelim var. Bir de stajyer bir öğrenci çalıştırıyorum. Haftada üç gün çalışıyor iki gün okula gidiyor. Devlet stajyer öğrenci maaşının belli bir kısmını devlet katkısı adı altında işverene ödüyor. Okul bir form göndermiş. İş güvenliği uzmanının bilgileri isteniyor. İş güvenliği uzmanım yok. Okul iş güvenliği uzmanı yoksa yine parayı alırsın diyor. Zamanında işyerime risk analizini de yaptırmadım. Sorum şu, katkı parası için müracaat edersem iş güvenliği uzmanım olmadığı ve zamanında işyeri risk analizini de yaptırmadığım için bana ceza gelir mi geliyorsa katkı parası müracaatından vazgeçeyim mi?
(23.10.2018)

Tehlike sınıf derecelerine iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin zorunluluk kapsamına girme tarihleri değişmektedir. C sınıfında çalışanlar için bu tarih 2020’dir. Ancak Risk analizini yaptırmanız ve iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin eleman çalıştırma dışındaki yükümlülüklerinizi yerine getirmeniz gerekmektedir.


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İş güvenliği uzmanlığı eğitim hizmeti kdv tevkifatına tabi midir?

Kimler İş Güvenliği Uzmanı Olabilir?

 

İş Güvenliği Uzmanlık Sınavında Başarılı Sayılmak İçin Puan Alınması Gereklidir?

 

İş Güvenliğinde Risk Değerlendirmesi Kimler Tarafından Yapılır?

 

İş Güvenliği Uzmanlığı Kategori Yükselmesi Nasıl Olur?

 

Artık S.M.M.M.’ler de İş Güvenliği Uzmanlığı Yapabilir!!!

 

İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimleri ve Sınavları Kim Tarafından Yapılır?

 

İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Belgesinin Geçerlilik Süresi Dolduğunda Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

 

Birden Fazla İşveren Olması Durumunda İş Güvenliği Risk Değerlendirmesi Nasıl Yapılır?

 

 

Önceki İçerikAmazon çalışanları grevde!
Sonraki İçerikBitcoin batıyor mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz