Ana Sayfa Duyurular Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) hangi...

Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) hangi İşletmeler tarafından uygulanacaktır?

1288
0

Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) ne zaman yürürlüğe girecektir?

BOBİ FRS, bağımsız denetime tabi olup zorunlu veya ihtiyari olarak Türkiye Finansal Raporlama Standartlarını (TFRS) uygulamayan, diğer bir ifadeyle 1 Ocak 2018’e kadar Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliği ve İlâve Hususlar’ı uygulayan işletmelerin 1 Ocak 2018 tarihi ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemlerinde finansal tablolarını hazırlarken uygulayacakları finansal raporlama çerçevesidir. Diğer taraftan isteğe bağlı olarak TFRS’yi uygulayan işletmelerin de en az iki yıl TFRS’yi uygulamış olması şartıyla, BOBİ FRS’yi uygulayabilmeleri mümkündür.

 

 

 


Kaynak: Kamu Gözetimi Kurumu
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikTMS’lerin Uygulanmasına Yönelik İlke Kararları neyi ifade etmektedir? İlke Kararları işletmeler tarafından uygulanmak zorunda mıdır?
Sonraki İçerikMimarlık Ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2018 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz