Ana Sayfa Vergi Büyük ve Küçükbaş Hayvan Etlerinin Tesliminde KDV Tevkifatı Uygulanacak mı?

Büyük ve Küçükbaş Hayvan Etlerinin Tesliminde KDV Tevkifatı Uygulanacak mı?

596
0

117 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinde büyük ve küçükbaş hayvanların etlerinin tesliminde tevkifat uygulanmasına yönelik bir düzenleme bulunmamaktadır. Diğer taraftan, Daha önce büyük ve küçükbaş hayvanların etlerinin tesliminde tevkifat uygulanacağına ilişkin yapılmış olan düzenlemeler 117 Seri No.lu KDV Genel Tebliği ile 01/5/2012 tarihinden itibaren yürürlükten kaldırılmıştır.

Buna göre, büyük ve küçükbaş hayvanların etlerinin tesliminde 01/05/2012 tarihinden itibaren KDV tevkifatı yapılmayacaktır.

 


Kaynak: KDV 60 no.lu sirküleri
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMirasçının işe devam etmesi halinde defter tasdiki nasıl olacak?
Sonraki İçerikİŞKUR’un işbaşı eğitimi programına katılan personele yapılan yardımların kurumlar vergisi karşısındaki durumu nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz