Ana Sayfa Vergi Bütün faturalarımızı e-belge sistemi üzerinden düzenleyebilir miyiz?

    Bütün faturalarımızı e-belge sistemi üzerinden düzenleyebilir miyiz?

    474
    0
    Bir müşterimiz bütün satış faturalarını limit olmaksızın e-arşiv portal üzerinden kesmek istemektedir. Bundan dolayı elinde bulunan kâğıt faturalarını iptal etmek istiyor. Vergi dairesine dilekçe yazıp bu duruma istinaden faturaları iptal ettirmemiz mümkün müdür?

    Müşteriniz tüm satışları için e-arşiv fatura kullanabilir. 

    Fatura iptali için Vergi Dairesi ile görüşünüz. 


    İnternet sitelerinden ve kendi web sitesinden oyuncak satışı yapacak bir müşterimiz için mükellefiyet açtık. Bu siteler üzerinden yapılan satışlarda yazar kasa fişi kesip müşteriye e arşiv fatura yerine bu fişle gönderim yapabilir miyiz?

    Bir satışın internet satışı sayılabilmesi için, birden fazla kritere bakmak gereklidir. 

    Aynı dönem içinde kendi internet sitesinden satış yapılıp, 5 milyon üzeri brüt satış hasılatının olması gereklidir. 

    Eğer mükellefiniz e-arşiv fatura mükellefi ise mal ile göndereceğiniz belge e-arşiv fatura olmalıdır. Normal koşullarda fatura düzenleme limitinin altında olan bedeller için ÖKC belgesi düzenlenebilir. 


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKira stopajları Mayıs sonuna kadar yüzde kaç üzerinden hesaplanmaktadır?
    Sonraki İçerikKendi internet sitesi üzerinden satış yapan firmalar e-Fatura uygulamasına dahil olmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz