Ana Sayfa Duyurular Bütçe gelirleri Ocak-Aralık dönemi itibarıyla 1 trilyon 29 milyar 493 milyon TL...

Bütçe gelirleri Ocak-Aralık dönemi itibarıyla 1 trilyon 29 milyar 493 milyon TL olarak gerçekleşti

768
0

Merkezi yönetim bütçe gelirleri Ocak-Aralık dönemi itibarıyla 1 trilyon 29 milyar 493 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Vergi gelirleri 833 milyar 62 milyon TL, genel bütçe vergi dışı gelirleri ise 166 milyar 977 milyon TL olmuştur.

2020 yılı Ocak-Aralık dönemi bütçe gelir gerçekleşmeleri aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

2019 yılı Ocak-Aralık döneminde bütçe gelirleri 875 milyar 280 milyon TL iken 2020 yılının aynı döneminde yüzde 17,6 oranında artarak 1 trilyon 29 milyar 493 milyon TL olarak gerçekleşmiştir.

2020 yılı Ocak-Aralık dönemi vergi gelirleri tahsilatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,6 oranında artarak 833 milyar 62 milyon TL olmuştur.

Ocak-Aralık dönemi vergi gelirlerinin bir önceki yıla göre kıyaslamasını gösteren grafik aşağıda yer almaktadır.


Kaynak: İMMİB – İKMİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeleneksel yöntemlerle hazırlanan merhemlerin satışından elde edilen gelirler hangi durumlarda vergiden muaf olacaktır?
Sonraki İçerik2021 Yılı Havzalarda Desteklenecek Ürün Listeleri Açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz