Ana Sayfa Vergi Bünyesinde bağımlı olarak mali müşavir çalıştıran şirketler muhtasar ve prim beyannamelerini göndermek...

Bünyesinde bağımlı olarak mali müşavir çalıştıran şirketler muhtasar ve prim beyannamelerini göndermek için şifre almak zorunda mıdır?

1445
0

Konut kapıcılığı işyeri olarak Kasım/2019’dan beri SGK’nın kolay işverenlik kapsamında başvurumuz bulunmaktadır. Kolay işverenlik kapsamında olan apartman yönetimleri muhtasar ve prim hizmet beyannamesi ne başvurmak zorunda mı?

Eğer kapıcınız için ek 9 bildirimine dönüş yapılmamış ise muhaphb başvurusu yapılmalıdır.

 

MUHSGK uygulamasında bağımlı olarak çalıştığım şirket için 1003A kodlu muhtasarı verirken elimizde var olan şifreyi mi kullanmaya devam mı edeceğim?

Beyanname gönderme şifresi olan ŞİRKETLER sözleşme güncellemez.

Beyannameleri SMMM tarafından gönderilen mükelleflerin Aracılık ve sorumluluk sözleşmesi meslek mensubu tarafından yapılacaktır. Çalıştığınız firma Bordrosunda SMMM ruhsatı olan Meslek mensubu varsa ŞİRKET ADINA Beyanname VD’den beyanname gönderme şifre alabilir.

VUK 340 Seri nolu GN.Tb.) Bu işlem için Bordroda kayıtlı meslek mensubu odamızdan üye kayıt belgesi alır. Şirket yetkilisi ile VD müracaat ederek şirket adına şifre alarak beyanname ve bildirimlerini bu şifre ile gönderirler. Şirket bu işlemi yapmaz ise Serbest çalışan meslek mensubu ile mesleki hizmet sözleşmesi düzenlemesi gerekir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHudut kapılarında ithalat ve ihracat yapılabilir mi?
Sonraki İçerikİhtisas gümrüğü uygulamasının amacı nedir ve bu uygulamaya tabi tutulacak eşyalar nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz