Ana Sayfa Muhasebe Bünyesinde bağımlı mali müşavir çalıştıran firmalar beyannamelerini kendileri gönderebilmeleri için yasal hadleri...

Bünyesinde bağımlı mali müşavir çalıştıran firmalar beyannamelerini kendileri gönderebilmeleri için yasal hadleri aşması gerekmekte midir?

1131
0

Vergi Beyannamelerinin Serbest Muhasebeci ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerce İmzalanması Hakkında 4 Sıra No.lu Genel Tebliğinde; Kurumlar vergisi veya ticari, zirai ve mesleki kazancı nedeniyle gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükelleflerinden, aktif toplamı ve net satışlar toplamı belirli haddi aşmayanlar, yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannamelerini 3568 sayılı Kanuna göre yetki almış meslek mensuplarına imzalatmak zorundadırlar” denmektedir. Buna göre bağımlı olarak bir şirkette çalışacak meslek mensubunun e-beyanname gönderme şifresi alabilmesi belirlenen hadlere ve limitlere bakılacak mıdır? Yani şirket bünyesinde muhasebeci çalıştırdığını bildirip beyanname gönderme şifresini alabilmesi için belirlenen limitleri geçmeli midir? Yeni kurulmuş bir şirkette olsa bu şirkette sigortalı çalışacak meslek mensubu beyanname gönderme şifresi alabilir mi?

Limitlerin geçilmesi halinde şirkette meslek mensubu olmadan beyanname gönderilir. VD den şirket adına şifre alınır. Limitlerin altında olması halinde şirkette meslek mensubu zorunludur. Şifre Şirket adına verilir. Meslek mensubu adına şifre verilmez. Bu kural yeni kurulan şirket içinde geçerlidir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİstirahat raporlarını sistem üzerinden işverenler kaç gün içinde onaylamalıdır?
Sonraki İçerikLitvanya’da doğrudan yabancı yatırım %20,8 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz