Ana Sayfa Dünya Bulgaristan’daki Kısıtlayıcı Önlemler Online Ticareti % 70’ten Fazla Artırdı

    Bulgaristan’daki Kısıtlayıcı Önlemler Online Ticareti % 70’ten Fazla Artırdı

    368
    0

    Ulusal İstatistik Kurumu’nun ön verilerine göre, Kasım ayında perakende ticaret bir önceki yıla göre % 6.4 daraldı ve Ekim ayına göre % 1.2 arttı. Yıllık bazda, gıda, içecek ve tütün ürünleri ticareti % 14.4, otomotiv yakıtları ve madeni yağlar % 15.8 ile en fazla daralan alanlar oldu. Alışveriş merkezlerinin kapatılması da dahil olmak üzere, salgın önleyici tedbirlerin online alışverişi yeniden yönlendirdiği sonucu aylık bazda görüldü. Böylece Kasım ayında online siparişler % 72 arttı. Eczacılık ürünleri satışları % 12 büyüdü. Koronavirüs krizinden bu yana internet siparişleri iki katına çıktı, ancak kısıtlamalar ve öz kısıtlamalar büyümesini daha da artırdı. Bu da tedarikçilere aşırı yük bindirdi ve siparişleri geciktirdi. Beklendiği gibi, giyim ve ayakkabı satışları ay içinde çeyreklik bir düşüşle % 25.4, iletişim ekipmanları satışları ise % 4.1 azaldı. Koronavirüsün yayılmasına ilişkin kısıtlamalardan inşaat sektörü etkilenmemiş olsa da Kasım ayı takvim verileri inşaat üretiminin yıllık bazda % 4.1 azaldığını gösteriyor. Ekim ayına kıyasla, ön veriler % 0.4’lük hafif bir artış gösteriyor.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Filibe Ticaret Ataşeliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTaşeron olarak yapacağımız iş için SGK dosyası açtırmalı mıyız?
    Sonraki İçerikBabası adına kayıtlı aracı satın alıp kendisine mükellefiyet açan kişi genç girişimci istisnasından yararlanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz