Ana Sayfa Dünya Bulgaristan’da üçüncü ülkelere mal ihracatı %4,5 oranında arttı

Bulgaristan’da üçüncü ülkelere mal ihracatı %4,5 oranında arttı

703
0

Bulgaristan’da üçüncü ülkelere mal ihracatı %4,5 oranında arttı

Bulgaristan Ulusal İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Ocak-Kasım 2019 döneminde Bulgaristan’dan üçüncü ülkelere mal ihracatı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %4,5 oranında artarak 17.549,7 Milyon Bulgar Levasına (BGN) ulaştı. Bulgaristan’ın başlıca ticaret ortakları, AB üyesi olmayan ülkelere yapılan ihracatın %50,5’ini oluşturan Türkiye, Çin, Sırbistan, Rusya Federasyonu, ABD ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’dir.

Kasım 2019’da Bulgaristan’dan üçüncü ülkelere mal ihracatı, bir önceki yılın aynı ayına göre %7,5 oranında azalarak 1 522,8 Milyon BGN olarak gerçekleşti.

Ocak-Kasım 2019 döneminde Bulgaristan’dan üçüncü ülkelere mal ihracatında, Standart Uluslararası Ticaret Sınıflamasına göre dağıtılan dönemde, bir önceki yılın aynı dönemine göre en önemli büyüme ‘Gıda ve canlı hayvan’ (% 55.9) ve ‘Ham madde, gıda dışı ürünler (yakıt hariç)’ (% 21.5) sektörlerinde kaydedilmiştir. En dikkate değer düşüş, ‘Esas olarak malzemeye göre sınıflandırılan üretilen mallar ‘(% 21.6) sektöründe olmuştur.

Ocak – Kasım 2019 döneminde üçüncü ülkelerden Bulgaristan’a mal ithalatı ise, 2018 yılında aynı dönemine göre %12,5 oranında azalarak 18 507,3 Milyon BGN’ye (CIF fiyatlarında) yükseldi. En yüksek miktarlar Türkiye, Rusya Federasyonu, Çin ve Sırbistan’dan ithal edilen mallar için bildirildi. Kasım 2019’da üçüncü ülkelerden Bulgaristan’a mal ithalatı, bir önceki yılın aynı ayına göre %29,7 oranında azalarak 1.458,7 Milyon BGN olarak gerçekleşti.


Kaynak: Bulgaristan Ulusal İstatistik Kurumu / Link: https://www.nsi.bg/en/content/17838/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%81%D1%8A%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/bulgarian-trade-third-countries-period-january-november-2019-preliminary
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÇalışma izni talep edilen yabancıya ödenecek en az ücret düzeyleri ne kadardır?
Sonraki İçerikÇalışma izin başvurularının değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması nasıl yürütülmektedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz