Ana Sayfa Dünya Bulgaristan’da toplam ticari ortam göstergesi Ocak 2020’de 1,4 yüzde puanı arttı

Bulgaristan’da toplam ticari ortam göstergesi Ocak 2020’de 1,4 yüzde puanı arttı

884
0

Bulgaristan’da toplam ticari ortam göstergesi Ocak 2020’de 1,4 yüzde puanı arttı

Bulgaristan Ulusal İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Ocak 2020’de, toplam ticari ortam göstergesi, Aralık 2019’a kıyasla 1,4 yüzde puanı arttı ve bu da sektördeki iş konjonktürünün iyileşmesi nedeniyle gerçekleşti.

Sanayide: ‘Endüstride ticari ortam’ bileşik göstergesi, daha iyimser.

İnşaatta: Ocak ayında ‘inşaatta ticari ortam’ bileşik göstergesi 1,0 yüzde puanı düştü. Bu durum, inşaat girişimcilerinin işletmelerin şu andaki iş durumu ile ilgili olumsuz değerlendirmelerinden kaynaklanıyor.

Hizmet sektöründe: Ocak ayında ‘hizmet sektöründe ticari ortam’ bileşik göstergesi, Aralık 2019’dan itibaren seviyesini koruyor.


Kaynak: Bulgaristan Ulusal İstatistik Kurumu / Link: https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pressreleases/Economy2020-01_en_HYP53JI.pdf
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFirmanıza e-Tebligat yapıldığını nasıl öğrenebiliriz?
Sonraki İçerikn11’den satılan kitapta KDV oranı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz