Ana Sayfa Dünya Bulgaristan’da sanayi üretim endeksi Kasım 2019’da %1,0 azaldı

Bulgaristan’da sanayi üretim endeksi Kasım 2019’da %1,0 azaldı

645
0

Bulgaristan’da sanayi üretim endeksi Kasım 2019’da %1,0 azaldı

Bulgaristan Ulusal İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Bulgaristan’da Kasım 2019’da mevsimsellikten arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi, Ekim 2019’a kıyasla %1,0 azaldı. Kasım 2019’da iş günü etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi 2018 yılının aynı ayına kıyasla %0,4 azaldı.

Kasım 2019’da Ekim 2019’a göre mevsimsellikten arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi madencilik ve taşocakçılığı sektöründe %3,8, elektrik, gaz, buhar ve klima tedarikinde %0,5 ve imalatta %0,3 azaldı.

İmalattaki en önemli üretim düşüşleri, makine ve teçhizat onarım ve kurulumunda % 11,7, içecek üretiminde %5,1, kimyasal madde ve kimyasal ürünlerin imalatında %4,8 gıda ürünleri imalatında % 4.5 oranında kaydedilmiştir.

Diğer imalatta %16,6, temel farmasötik ürünlerin ve farmasötik preparatların üretiminde %10,7, deri ve ilgili ürünlerin imalatında %9,3 oranında önemli artışlar görülmüştür.


Kaynak: Bulgaristan Ulusal İstatistik Kurumu / Link: https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pressreleases/IPI_SAWDA_2019-11_en_4JW9YBA.pdf
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMeslek mensupları unvanlarını tescil ettirebilir mi?
Sonraki İçerik2019’da en çok ziyaret edilen müze: Louvre

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz