Ana Sayfa Dünya Bulgaristan’da Devlet Covid-19 Ortamında İşverenlerle İşsizlerin İhtiyaçlarını Karşılayacak

    Bulgaristan’da Devlet Covid-19 Ortamında İşverenlerle İşsizlerin İhtiyaçlarını Karşılayacak

    510
    0

    Çalışma Bakanlığı’na bağlı İstihdam Ajansından verilen bilgiye göre devlet, istihdam bürolarına kayıtlı işsiz bir kişinin işe alınması durumunda “Senin İçin istihdam” adlı program kapsamında 6 aya kadar asgari ücret ödeyecek. Şimdiye kadar bu süre 3 ay idi. Değişikliklerin amacı, hem iş dünyasının hem de işsizlerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak. İşverenlerin, yeni işe alınan personelin % 75’ini sübvansiyonlu istihdam süresinin yarısına eşit bir süre boyunca elde tutma taahhüdü de azalacak. Şimdi bu dönem, yardımın alındığı süre kadardı. Bir işverenin yeni işler için başvuruda bulunabileceği azami personel sayısı, sahip olduğu personel sayısına kıyasla artırıldı. Böylece 10 kişiye kadar çalışanı olan işverenler 4 yeni işçi, 50 çalışanı olanlar ise 20 işçiye kadar daha işe alabilirler. Program kapsamında 250 kişiye kadar çalışana sahip daha büyük şirketlere 50 işçi için başvuru yapma imkânı veriliyor. 251’den fazla çalışanı olanların ise 100 işçiye kadar daha işe almasına imkân veriliyor. Hâlihazırda sözleşme imzalamış olan tüm işverenler, yardımlarla ilgili ek anlaşmalar yapabilecek.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Sofya Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBağımlı olarak çalışan mali müşavirler büro tescili için başvuru yaptığında tekrar kaşe başvurusunda bulunmalı mıdır?
    Sonraki İçerikPerakende meyve ve sebze satışlarında uygulanacak KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz