Ana Sayfa Dünya Bulgaristan, Konut Fiyatları Artışında Dünyanın İlk 25’i Arasında Yer Alıyor

    Bulgaristan, Konut Fiyatları Artışında Dünyanın İlk 25’i Arasında Yer Alıyor

    396
    0

    Danışmanlık şirketi Knight Frank’ın raporuna göre Bulgaristan, yükselen konut fiyatları açısından ülkeler arasında artık ilk 25’te yer alıyor.

    Bulgaristan, 32. olduğu ilk çeyreğe kıyasla ikinci çeyrekte 7 sıra yükselerek sıralamada 25. sırada yer alıyor. Şirketin verileri, ülkedeki fiyatların yıllık büyümesinin %7,5 olduğunu gösteriyor. Altı ay öncesine göre fiyatlar %5, ilk çeyreğe göre ise %3,2 artış gösteriyor.

    Knight Frank endeksinde bu çeyrekte de lider Türkiye. Emlak fiyatları yıllık %29,2 ve son 6 ayda %16,3 artış gösteriyor.

    Türkiye’nin ardından %25,9 ile Yeni Zelanda ve %18,6 ile ABD ve Slovakya geliyor. Toplam 18 ülke, yıl boyunca konut fiyatlarında çift haneli büyüme kaydetti. Bunlar arasında İsveç, Lüksemburg, Hollanda, Avustralya, Kanada, Rusya, Büyük Britanya, Almanya ve diğerleri bulunuyor.

    Knight Frank’e göre, yılın başından Haziran 2021’e kadar sadece 2 pazarda – Hindistan ve İspanya – fiyatlarda düşüş görüldü.

    Analistler, fiyatlardaki keskin artışa rağmen, Amerika Birleşik Devletleri, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık pazarlarında talebi yavaşlatacak sinyaller olduğunu söylüyor.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı/Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİTO Başkanı Avdagiç: “Boş servis plakaları, dolu trafiğin sebebi. Seferde olmayan 5 bin plaka için 31 Aralık 2021’e kadar süre konulsun”
    Sonraki İçerikDoğayı kirleten tesislere bu yılın 9 ayında toplam 208 milyon lira ceza verildi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz