Ana Sayfa Haberler Bulgaristan ‘’altın vize’’ uygulamasını kaldırıyor

Bulgaristan ‘’altın vize’’ uygulamasını kaldırıyor

882
0

Bulgaristan’da ‘’altın vize’’ olarak anılan ve farklı ülke vatandaşlarına yatırım karşılığında ikamet ve vatandaşlık verilmesini sağlayan uygulama kaldırılıyor.

Bulgaristan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov’un yaptığı açıklamada, “Hükümetin bugünkü oturumunda, yatırım karşılığında yabancılara vatandaşlık ve uzun süreli ikamet hakkı verme prosedürünün iptaline karar verildi.” Sözlerini sarf etti.

Bugüne kadar ikamet ve vatandaşlık hakkı alanların haklarının korunacağı belirtildi.

Adalet Bakan Yardımcısı Desislava Ahladova ise, 2013 yılında yürürlüğe giren uygulama ile yaklaşık 50 yabancının 500 bin euroluk yatırım yaparak vatandaşlık hakkı kazandığını bildirdi.

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDünyanın en lüks otelleri açıklandı: Türkiye’den 2 isim!
Sonraki İçerik%5’lik Kurumlar Vergisi indiriminin muhasebe kaydı nasıl olacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz