Ana Sayfa Dünya Bulgaristan AB’nin En Yoksul Ülkesi Olmaya Devam Ediyor

    Bulgaristan AB’nin En Yoksul Ülkesi Olmaya Devam Ediyor

    533
    0
    Dünya Bankası raporuna göre, kişi başına düşen gayri safi yurtiçi hasılanın Avrupa Birliği (AB) ortalamasının % 53’ü ile Bulgaristan AB’nin en yoksul üyesi olmaya devam ediyor. Tahminler, Bulgaristan’ın gayri safi yurtiçi hasılasının 2021’de % 2,6 büyüyeceği yönünde. Dünya Bankası, enflasyon oranının 2020’de % 1,7’den 2021’de % 3,2’ye kadar neredeyse iki kez artmasını bekliyor.

    Dünya Bankası raporuna göre Bulgaristan’da enflasyonun 2021’de % 3,2’ye ulaşması bekleniyor. Zengin ve yoksul arasındaki gelir uçurumu 2019’da % 40,8’e ulaştı ve bu da servetin yeniden dağılımı konusunda eksiklikler olduğunu ve etkisiz sosyal politikalar uygulandığını gösteriyor. Ülkede en savunmasız gruplar arasında emekliler bulunuyor. Emeklilerin çoğu, çocuklarının ve akrabalarının yardımı sayesinde hayatta kalmayı başarıyor. Veriler, Bulgaristan’da ekonomik üretim miktarının 2020’de % 4,2 oranında azaldığını gösteriyor. Ülkede ekonomik faaliyetlerin 2021 sonbaharından önce normal seviyelere dönmesi beklenmiyor.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Filibe Ticaret Ataşeliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOnline Eğitim: İş Kazalarında Kaza Araştırması ve Kök Sebep Analizinin İncelikleri 15 Nisan 2021
    Sonraki İçerikBölgesel Yönetim Merkezlerindeki Kurumlar Vergisi Muafiyeti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz