Ana Sayfa Vergi Buhar dengeleyici kumaşların tesliminde uygulanacak KDV oranı nedir?

    Buhar dengeleyici kumaşların tesliminde uygulanacak KDV oranı nedir?

    KDV oranları

    742
    0

    Şirketin satış yaptığı ürünlerin KDV oranları talep edilmektedir.
    1-Buhar dengeleyici örtü; iki örtüsüz kumaş ( nonwoven-spunbond) arasında polietilen yada membran laminasyon işlemi yapılmaktadır.(Isıl işlem veya Eva film kullanarak)
    2-Buhar kesici örtü ; Dokusuz örtüsüz kumaş ( nonwoven-spunbond) üzerine opp (metalize film) laminasyonu Eva film laminasyon yada ısıl işlem ile yapılmaktadır. Yapılması durumunda oluşan nihai ürünün KDV oranlarını nedir?

    Bahsettiğiniz teslim için I (Bir) sayılı listede ise ; % 1 , II (İki) sayılı listede ise; % 8 her iki listede de yoksa genel oran olan % 18 uygulanır.

    GÜNCEL KDV ORANLARI MAL VE HİZMETLERE UYGULANACAK KATMA DEĞER VERGİSİ ORANLARININ TESPİTİNE İLİŞKİN KARAR (*)


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİstirahatte geçen süreler kıdem tazminatı hesabında dikkate alınır mı?
    Sonraki İçerikBilanço usulüne tabi mükellefiyet veraset yoluyla devir olduğunda işletme defterine tabi olabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz