Ana Sayfa Muhasebe BSMV mükellefiyetine geçiş yamadan önce Peşin ödediğimiz Kira KDV’sini geri alabilir miyiz?

BSMV mükellefiyetine geçiş yamadan önce Peşin ödediğimiz Kira KDV’sini geri alabilir miyiz?

926
0

Firmamız KDV mükellefiyeti mevcut iken daha sonra BSMV mükellefi olmuştur. Firma halen bsmv mükellefiyetine devam etmektedir. KDV mükellefi iken ödemiş olduğu peşin ileriki yılları da kapsayan kira bedeli için kiradan dolayı kdv de ödemişti. Ödemiş olduğumuz kiranın geri iadesi durumunda kdv mükellefi olmadığımız için iade faturası düzenlerken KDV hesaplanacak mı? Eğer hesaplanacaksa KDV mükellefiyeti tescil ettirmemiz gerekir mi?

 

Ödediğiniz peşin Kiranın KDV’sini zaten indirdiniz. Kiranın iadesi mal sahibi tarafından yapılır ise alacağınız Banka makbuzunu gelir yazarsınız. KDV işlemi yapılmaz.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Fiilen kapatılan ancak kira sözleşmesi şartı gereği ödemesi devam eden depo için kira stopajı ödeyecek miyiz?

 

Vakfa Ait Gayrimenkuller Bedelsiz Kiraya Verildiğinde Kira Stopajı Hesaplanmak Zorunda mıdır?

 

Esnaf odasının kiracısıyız. Kira ödemelerinden stopaj ödeyecek miyiz?

 

Fiili olarak kullanılmayan ve sadece adres göstermek için kullanılan Home-Ofis işyerlerin kirası üzerinden stopaj yapılabilir mi?

 

 

 

Önceki İçerikİndus Vadisi Uygarlığı (Dünya Tarihi) (Hızlandırılmış Kurs – Crash Course)
Sonraki İçerikİsviçreli şirketten dev satın alma

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz