Ana Sayfa Duyurular BSMMMO: Özel okullar okul ücretini yeni KDV oranı üzerinden yeniden hesaplamalı ve...

BSMMMO: Özel okullar okul ücretini yeni KDV oranı üzerinden yeniden hesaplamalı ve aradaki farkı ödeme yapıldıysa velilere iade etmeli

504
0

BSMMMO Başkanı Doğan Yılmaz, eğitim ve öğretim hizmetlerinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin ardından, özel okullarca okul ücretinin yeni KDV oranı üzerinden yeniden hesaplanması, aradaki farkın ödeme yapıldıysa velilere iadesinin sağlanması ya da yapılacak ödemelerden mahsup edilmesi gerektiğini bildirdi.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Doğan Yılmaz, yüzde 8 KDV oranına tabi eğitim ve öğretim hizmetindeki oranın yüzde 1’e indirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kararın 1 Eylül 2020 ile 30 Haziran 2021 döneminde verilen eğitim ve öğretim hizmetleri için geçerli olacağını belirten Doğan Yılmaz, bu kararın Kovid-19 salgını ortamında gerek veliler gerekse özel okullar için olumlu bir düzenleme olduğunu söyledi. Karar kapsamında, henüz fatura düzenlenmediyse KDV oranının yüzde 1 olarak uygulanacağını ifade eden Yılmaz, “Bu durumda özel okullarca okul ücretinin yüzde 1 KDV oranı üzerinden yeniden hesaplanması, aradaki yüzde 7’lik farkın ödeme yapıldıysa velilere iadesi ya da yapılacak ödemelerden mahsup edilmesi gerekir” diye konuştu.


Kaynak: BSMMMO Duyurusu
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa çalışma ödeneğini sonlandıran bir firma tekrar kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir mi?
Sonraki İçerikMuhSgk bildirgelerinde 7252 sayılı SGK prim desteği dışında kalan günler hangi kanun numarası ile bildirimi yapılmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz