Ana Sayfa Vergi Brüt satışı 5 milyon ve üstü olan firmalar ne zaman e-fatura mükellefiyeti...

Brüt satışı 5 milyon ve üstü olan firmalar ne zaman e-fatura mükellefiyeti açtırmalıdır?

Brüt satışı 5 milyon ve üstü olan firmalar ne zaman e-fatura mükellefiyeti açtırmalıdır?

697
0

2019 yılı brüt satış tutarı 5 milyonu geçen mükelleflerin ne zaman e faturaya geçmesi gerekmektedir?

Uygulamaya geçiş tarihi 1 Temmuz 2020’dir.

Mutfak tüpü gaz bayisiyiz, dolum yapmıyoruz. 2018 yılı ciromuz 1.800 000 TL, 2019 yılı ciromuz 2.100 00 TL’dir. E- faturaya girmemiz gerekiyor mu?

ÖTV mükellefiyetinden kaynaklanan e-fatura yükümlülüğü, tebliğde geçen ifade ile aşağıda belirtilmiştir “4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli I sayılı listedeki malların imali, ithali, teslimi vb. faaliyetleri nedeniyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’ndan lisans alan (bayilik lisansı dâhil) mükellefler; Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa ve/veya ithal edenler” e-fatura uygulamasına dahil olacaklardır.

“Yukarıda sözü geçen maddeler e-fatura uygulamamasına geçiş kriterlerinden yalnızca iki tanesidir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKarşılıksız işlemi yapılan çek tutarının ibraz edilen çeklere oranı bir önceki yıla göre geriledi
Sonraki İçerikGümrük beyannamesi ekinde ibraz edilen ihracatçı beyanı damga vergisine tabi midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz