Ana Sayfa Dünya Brezilya’da Sanayi Üretimi Bu Yıl Altıncı Kez Düşüş Gösterdi

    Brezilya’da Sanayi Üretimi Bu Yıl Altıncı Kez Düşüş Gösterdi

    603
    0

    Brezilya’da Ağustos ayında sanayi üretimi bir önceki aya kıyasla %0,7 oranında düşüş göstererek, bu yıl altıncı kez azalmış oldu. Sanayi üretimindeki düşüşün hala tedarik sıkıntılarından kaynaklandığı, bu nedenle üretim kapasitesinin düştüğü açıklandı. Önemli diğer bir faktörün ise artan enerji maliyetleri olduğu ifade edildi.

    Ağustos ayında üretiminde en fazla düşüş görülen sektör dayanıklı tüketim malları oldu; anılan ürünlerin üretiminde Temmuz ayına kıyasla %3,4 azalış görüldü. Bunun sonucunda 2021 yılı ilk sekiz ayında sektör üretimi toplam %25,5 düşmüş oldu. Düşüşün arkasındaki en önemli nedenin otomotiv sektöründe 2021 yılının ilk sekiz ayında görülen %24 üretim azalışı olduğu açıklandı.

    Diğer taraftan, sermaye malları üretiminde Temmuz ayına kıyasla %0,8; ara malların üretiminde ise %0,6 düşüş görüldü. Üretim artışı ise yalnızca yarı dayanıklı ve dayanıksız tüketim mallarında %0,7 oranında görüldü.

    2020 yılı Ağustos ayı ile karşılaştırıldığında ise toplam sanayi üretimi düşüşü %0,7 oranında oldu.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı/Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Ere: “Sürdürülebilir büyüme ve inşaat girdi fiyatlarında sağlanacak istikrar büyük önem arz etmektedir”
    Sonraki İçerikÖzel tiyatroların projelerine yapılan yardımlardan yararlanmak üzere 2021-2022 sanat sezonu için 508 özel tiyatro başvuru yaptı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz