Ana Sayfa İstatistik Brezilya’da enflasyon 1998’den bu yana en düşük seviyede

Brezilya’da enflasyon 1998’den bu yana en düşük seviyede

713
0

Brezilya’da enflasyon 1998’den bu yana en düşük seviyede

Brezilya Coğrafya ve İstatistik Enstitüsü’nün (IBGE) yayınladığı verilere göre, Brezilya’da enflasyon 1998’den bu yana Ekim ayında en düşük endeksi kaydetti. Oran geçen yıl ekim ayında % 0,45 idi. Bu Ekim ayında fiyatlar %0.04 oranında düştü.

Yıldaki kümülatif endeks % 2.60 oldu ve son 12 ayda ise enflasyon % 2.54 oranı ile stabil kaldı.

Enerji fiyatlarında % 3.22’lik bir düşüş oldu.

Ayrıca, eve alınan gıda malzemelerinin fiyatları altı ayda üst üste düşmeye devam etti. Soğan (-20,84%) ve patates fiyatlarındaki (-9,06) düşüş devam ediyor. Ancak % 1.77 oranında fiyatı artan kırmızı et, Brezilyalıların bütçelerini zorlamaya başladı.

Öte yandan giyim eşyaları ekim ayında en yüksek enflasyon oranına ulaştı: % 0,63.

Ulaştırma fiyatları ise benzin fiyatlarındaki artıştan etkilenerek yükseldi. Bu da fiyat endeksini önemli ölçüde etkiledi.

Tatillerini planlamaya başlayan Brezilyalılar için ise kötü haber geldi. Uçak biletleri, iki aylık olumsuz değişikliklerden sonra arttı (%1,93).


Kaynak: Brezilya Coğrafya ve İstatistik Enstitüsü (IBGE) / Link: https://agenciadenoticias.ibge.gov.br/en/agencia-news/2184-news-agency/news/25918-with-energy-prices-dropping-inflation-is-lowest-for-october-since-1998
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikLimited şirketlerde müdürler görevden alınabilinir mi?
Sonraki İçerikLimited şirketlerde müdürlerin temsil yetkileri nelerdir ve bu yetkileri sınırlandırılabilinir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz