Ana Sayfa Haberler Brexit’te son durum: Airbus ve Ford endişeli

Brexit’te son durum: Airbus ve Ford endişeli

905
0

Krallık’ın herhangi bir anlaşma sağlanmadan Avrupa Birliği’nden çıkması olasılığı Airbus ve Ford şirketlerini endişelendiriyor.

Airbus CEO’su Tom Enders Perşembe günü yayınladığı videoda anlaşmasız Brexit’in, şirketin gelecekteki yatırımlarını geciktirebileceğini belirtti.

Ford şirketinden yapılan açıklamada ise, anlaşmasız Brexit’in 2019 senesi içerisinde şirkete 800 milyon dolara mal olacağı ifade edildi.

Ford’dan bir basın sözcüsünün açıklamasına göre endişelerin sebebi yeni tarifelerin bedeli ve poundun değerinde görülebilecek düşüş.

Airbus ve Ford şirketlerinin her biri, Birleşik Krallık genelinde yaklaşık 14.000 kişiye iş sağlıyor.

Birleşik Krallık genelindeki diğer şirketler de söz konusu belirsizlik hakkında endişeli.

Sony şirketi Çarşamba günü yaptığı açıklamada Avrupa’daki kanuni merkezini Londra’dan Amsterdam’a taşıyacağını açıkladı.

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBrüt Asgari Ücret 2019
Sonraki İçerikAsgari Geçim İndirimi – AGİ 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz