Ana Sayfa Mevzuat Brexit İsviçre’yi de vurdu!

Brexit İsviçre’yi de vurdu!

760
0

28 üyelik Avrupa Birliği, İsviçre’nin en büyük ticaret ortağı.

 

İsviçre 1992 yılında Avrupa Birliği’ne katılmama kararı almıştı.

 

Fakat Brexit kararı ile birlikte İsviçre ve Birleşik Krallık arasındaki ilişkiler hakkında endişeler yükselmeye başladı.

 

İsviçre’nin takım tezgahı sektörü geçen sene Birleşik Krallık’a 2.5 milyar İsviçre frankı satış yaptı.

 

Sektörü temsil eden Ivo Zimmerman, ‘’İsviçre ve Birleşik Krallık arasındaki ekonomik ilişkiler İsviçre ve AB ikili anlaşmalarına dayanmakta. Bu nedenle Brexit’ten sonra söz konusu anlaşmalar da son bulacak’’ şeklinde açıklama yaptı.

 

Yani Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği kendi aralarında anlaşma sağlayana kadar İsviçre kendi ticareti, gümrüğü ve dolaşım serbestisine yönelik anlaşmalarını güvence altına alamayacak.



Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikİmar Barışı – YAPI KAYIT BELGESİNİN KULLANIM YERLERİ – Soru – Cevap
Sonraki İçerikBinek oto ilk yıl faiz gideri maliyete mi atılır yoksa gider mi yazılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz