Ana Sayfa Dünya Bosna Hersek’te Yabancı Yatırımlar %34 Oranında Azaldı

    Bosna Hersek’te Yabancı Yatırımlar %34 Oranında Azaldı

    95
    0

    Bosna Hersek Yabancı Yatırım Tanıtım Ajansı (FİPA) tarafından yapılan açıklamada, ülkede 2020 yılının Ocak – Eylül döneminde gerçekleştirilen doğrudan yabancı yatırımların 487,3 milyon KM veya 249,1 milyon Avro olduğu, bunun da 2019 yılının aynı dönemine göre (737,8 milyon KM) %34 oranında düşüş anlamına geldiği belirtildi.

    Açıklamada devamla, Bosna Hersek Merkez Bankası’ndan alınan tahmini verilerin denetimlere tabii olduğu, düşüşün başlıca nedeninin pandemi olduğu, öngörülen yatırımların ertelendiği ve başlatılan projelerin durdurulduğu belirtilerek, FİPA’nın 2020 yılında farklı ülkelerden gelen ve yatırım yapmayı planlayan girişimcilerle görüşmesine rağmen günümüzdeki seyahat kısıtlamaları göz önüne alındığında yabancı yatırımlardaki düzelmeyi konuşmanın henüz çok gerçekçi olmadığı ifade edildi.

    Diğer taraftan, Bosna Hersek’teki iş ortamını iyileştirmek için özellikle şirket kuruluşunu kolaylaştırmak, iş kanunu, vergi ve gümrük vergileri, lisans alma, mali ve diğer harçlar, elektronik imza, yabancı çalışma ve oturma izinleri gibi farklı süreçleri basitleştirmek için daha çok çalışılması gerektiği vurgulandı.

    * Bosna Hersek Merkez Bankası tarafından Avro’da sabit kur uygulanmakta olup resmi kur 1 Avro=1,95583 KM seviyesindedir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE- Defterde yapılan değişiklik nedeniyle ikincil kopyayıda değiştirmeli miyiz?
    Sonraki İçerikGençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında, gençlerde bilimsel farkındalığın artırılmasına ilişkin İş Birliği Protokolü imzalandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz