Ana Sayfa Mevzuat Bosch’un Türkiye’de Başarı Hikayesi

Bosch’un Türkiye’de Başarı Hikayesi

3162
0

Bosch Grubu, 1 Nisan 2015 tarihi itibarıyla dünya çapında yaklaşık 360.000 çalışanı ve 2014 yılında 49 milyar avroluk cirosuyla teknoloji ve hizmetler alanında önde gelen bir tedarikçi olarak uluslararası itibara sahiptir. Şirketin faaliyetleri dört iş sektörüne ayrılmıştır: Mobilite çözümleri, sanayi teknolojileri, dayanıklı tüketim malları, enerji ve bina teknolojileri.

Bosch Türkiye ise, İstanbul, Manisa ve Tekirdağ’da bulunan beş farklı şirket ve Ar-Ge merkezlerinden oluşmakta ve mobilite çözümleri, enerji ve bina teknolojileri, sanayi teknolojileri ve dayanıklı tüketim malları alanlarında faaliyet göstermektedir.

Bosch Grubu, Türkiye’deki faaliyetlerine 1910 yılında bir şube ile başlamış olup ilk fabrikasını 1972 yılında Bursa’da açmıştır. Nisan 2015 itibarıyla Bosch Türkiye, 15.000 kişiyi istihdam eden lider teknoloji ve hizmet tedarikçilerinden biridir. 2014 yılında şirketin toplam net satışları 1,68 milyar avroya, ihracat hacmi ise 1,2 milyar avroya ulaşmıştır.

Küresel ölçekte Bosch Grubu, Robert Bosch GmbH ve 60 ülkedeki 440 bağlı kuruluş ve bölgesel şirketten oluşmaktadır. Satışları ve hizmet ortakları dikkate alındığında, Bosch yaklaşık 150 ülkede temsil edilmektedir. Dünya çapındaki bu gelişme, üretim ve satış ağı daha fazla büyümenin temellerini teşkil etmektedir.

Bosch 2014 yılında dünya çapında yaklaşık 4600 patent başvurusunda bulunmuştur. Bosch Grubu’nun stratejik hedefi bağlı bir hayat için çözümler üretmektir. Bosch çeşitli yenilikçi ürün ve hizmetleriyle dünya çapında yaşam kalitesini artırmaktadır. Kısacası, Bosch heyecanı tetiklemekte, “yaşam için teknoloji” üretmektedir.

Kaynak: http://www.invest.gov.tr/tr-TR/successstories/Pages/BOSCH.aspx

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikVade farkı hesaplaması ve fatura düzenlenmesi
Sonraki İçerikİşe Alınmanızı Etkileyen Sertifikalar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz