Ana Sayfa Muhasebe Booking.com’a ödenen komisyonları için %15 stopaj ödenecek mi?

Booking.com’a ödenen komisyonları için %15 stopaj ödenecek mi?

3956
0

01.01.2019 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan 476 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile internet ortamında reklam hizmeti işlemlerine stopaj uygulaması başlamıştır. Bu kapsamda Hollanda menşeli Booking.com adlı internet sitesi üzerinden konaklama rezervasyon hizmeti alan ve bunun karşılığında Booking.com’a komisyon faturası karşılığı bedel ödeyen Türkiye’ de konaklama işi ile iştigal eden Anonim Şirketimiz ilgili karar kapsamında yurtdışından gelen komisyon faturalarına % 15 oranında komisyon ödeyecek midir? Bu tam anlamıyla reklam hizmeti kapsamına girer mi görüşünüzü rica ederim.

 

% 15 oranı Komisyon olmayıp, GV tevkifat oranıdır. Bahsettiğiniz iş reklam olarak kabul ediliyorsa elbette GV tevkifatı yapılacaktır. Hizmetin reklam kapsamında olup olmayacağı konusunda bilgi sahibi değiliz.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

Booking.com’a ödediğimiz rezervasyon komisyonu için 2 no.lu KDV ödeyecek miyiz?

 

 

 

Incoming gelirinin muhasebe kaydı ne zaman yapılacaktır?

 

 

 

Milli Piyango ve sayısal loto gelirleri komisyon mu yoksa hizmet geliri midir?

 

 

Önceki İçerikTurkcell’den 2 milyar lira kar
Sonraki İçerikKendi şirketimin muhasebesini tutabilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz